Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Δωρεάν e-books από τις Εκδόσεις Σαΐτα - enallaktikos.gr - Ανεξάρτητος κόμβος για την Αλληλέγγυα, Κοινωνική - Συνεργατική Οικονομία, την Αειφορία και την Κοινωνία των Πολιτών (ελληνικά) 9737

Δωρεάν e-books από τις Εκδόσεις Σαΐτα - enallaktikos.gr - Ανεξάρτητος κόμβος για την Αλληλέγγυα, Κοινωνική - Συνεργατική Οικονομία, την Αειφορία και την Κοινωνία των Πολιτών (ελληνικά) 9737:



1/ Η Δρακοφιλίτσα ήταν η διαφορετική μέσα στην οικογένειά της, μια ξένη. Την έβαλαν στο περιθώριο, την είπαν κλέφτρα και βάρβαρη, τη θεώρησαν επικίνδυνη. Εκείνη τους έμαθε ότι «οικογένεια» σημαίνει ανοιχτή αγκαλιά. Απέδειξε ότι η αγάπη μπορεί να αλλάξει τη ζωή όλων προς το καλύτερο. 

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το παραμύθι της Μαρίας Χατζή με τίτλο «Η Δρακοφιλίτσα» που εικονογράφησε η Μαίρη Λαμπαδαρίου από τη διεύθυνσηwww.saitapublications.gr/2014/10/ebook.119.html (σε μορφή .pdf)
2/ Η συλλογή θεατρικών κειμένων «Μάντεψε ποιος» αποτελείται από έντεκα προσωπικές εμπειρίες γραμμένες από τα ίδια άτομα που την απαρτίζουν. Προβληματισμοί και ερωτήματα για τη ζωή και τους ανθρώπους. Μήπως ήρθε η ώρα να διαβάσετε και τη δική μας φωνή; 

Το ταξίδι της ομάδας ΖΕΝΙΘ έχει ως αφετηρία του τη θεατρική παράσταση «Μάντεψε ποιος», κάνει μια στάση στο ψηφιακό βιβλίο και συνεχίζει για ακόμη περισσότερες επιτυχίες, ανάβοντας τη σπίθα της ανθρωπιάς μέσα μας. Ακούστε τις σκέψεις τους, νιώστε τους παλμούς τους, ακολουθήστε τους στα μονοπάτια που σας οδηγούν. Μη σας ξεγελάσει ο τίτλος. Μαντέψτε ποιοι είστε εσείς οι ίδιοι και πώς θα ζήσετε κι όχι πώς θα επιβιώσετε.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το ebook της θεατρικής ομάδας ΖΕΝΙΘ από τη διεύθυνσηwww.saitapublications.gr/2014/10/ebook.118.html (σε μορφή .pdf)

3/ Για την ολοκλήρωση της συλλογής διηγημάτων «Ιστορίες δυο σελίδων» του Θανάση Μπατσακίδη χρειάστηκαν αρκετά ταξίδια σε αρκετές χώρες και κόσμους. Κόσμους μακρινούς που δεν υπάρχουν σε κάποιον χάρτη. Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στο ebook ρίχνουν μια κρυφή ματιά, ένα βλέμμα σύντομο, μα συνάμα αρκετό για να γνωρίσετε αυτές τις χώρες. Σε κάποιους θα θυμίσουν παραμύθια παιδικών τους χρόνων, σε άλλους ένα συναίσθημα άγνωστο, μα τόσο οικείο. Σαν να γύρισαν σπίτι τους επιτέλους από ένα μακρινό ταξίδι. Το έργο αυτό είναι ο κρυφός οδηγός επιστροφής που άφησαν κάποιοι πίσω σε περίπτωση που κάποιος χαθεί. Βολευτείτε στην αγαπημένη σας πολυθρόνα και ξεκινήστε το ταξίδι της επιστροφής. Καλό ταξίδι σε όλους μας και καλή επιστροφή να έχουμε!

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τη συλλογή διηγημάτων «Ιστορίες δυο σελίδων» του Θανάση Μπατσακίδη από τη διεύθυνση www.saitapublications.gr/2014/11/ebook.122.html (σε μορφή .pdf)

4/ Προσεκτικά ο Κάντζο, ο νεαρός καλικάντζαρος, μπήκε στο δωμάτιο της μικρής Σοφίας και κοίταξε γύρω του. Είχε μια σημαντική αποστολή!
Ο Άγιος Βασίλης είχε ένα σχέδιο: Τα φετινά Χριστούγεννα θα ήταν διαφορετικά! Υπήρχε ελπίδα! Έμενε μόνο να ακολουθήσουν το πλάνο, αλλά ο Κάντζο το είχε ξεχάσει!
Τι είναι αυτό που φέρνει τον Κάντζο στον κόσμο των ανθρώπων; Γιατί στερεύει η φαντασία των παιδιών; Τι σχέδιο σκαρφίστηκε ο Αϊ-Βασίλης; Μήπως η Σοφία με τον Κάντζο μπορούν τελικά να τον βοηθήσουν;

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το παραμύθι της Χρυσοθέας Μπασιά με τίτλο «Επιχείρηση Καλικαντζαροσκοπεία» από τη διεύθυνση www.saitapublications.gr/2014/11/ebook.121.html (σε μορφή .pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια: